Het karakter van de britse korthaar

Birtse korthaar katten hebben een vriendelijk, gelijkmatig en rustig karakter. ze zijn verdraagzaam ten opzichte van andere katten en kunnen het prima vinden met honden en andere huisdieren. Het zijn mensen vrienden maar dringen zich zelden op aan hun baasjes. ze hebben een groot aanpassing vermogen. tot op een leeftijd van een tot twee jaar zijn de britten net zo speels als andere katten, maar daarna worden ze rustiger en minder actief. het licht niet in hun aard om luidruchtig te zijn en om aandacht te vragen zoals sommige andere rassen doen. britse kortharen kunnen zichzelf goed bezighouden. Soms liggen ze, zoals de meeste katten, uren op een plekje te slapen. Ze houden er ook van om geknuffeld en geaaid te worden. Ondanks het zachter karakter van de britse korthaar behoud hij een eigen karakter en zal het zeker laten merken als hij het ergens niet mee eens is.

De bristse korthaar is een compacte, evenwichtig en krachtig gebouwde kat met een stevig lichaam. De borst is breed en in de ruglijn recht. De stevige, korte rechte poten geven de indruk geven de indruk dat het dier laag op de poten staat. De katers zijn groter en imposanter dan de poezen.