Wat gebruiken wij voor onze katten?

(De tekst in het blauw/groen is klikbaar, dan kunt u gelijk zien wat er bedoeld word.)

  • Kattenbak: Curver maakt hele fijne kattenbakken. Kwaliteit, makkelijk in gebruik en ziet er leuk uit. Ook heeft het een handig opberg vakje voor het schepje, ideaal!

  • Grit: Onze keuze hiervoor is Cat’s Best. Een 100% natuurlijke grit van hout die je in de groene kliko kan doen. Dus lekker makkelijk schoonmaken. Je ruikt haast niets als de katten op de bak gaan. Ook leuk geprijsd als je voor de 40L verpakking gaat.

  • Voer: Wij geven onze katten Royal Canin (british shorthair). Er is daarvan ook een kitten variant speciaal voor de kleine kittens. Ook op het gebied van brokken hebben we heel veel geprobeerd maar zijn toch altijd terug gekomen op Roytal Canin. Natvoer geven we niet, omdat onze ervaring is dat de kattenbak hier veel erger door gaat ruiken en het niet bevorderlijk is het gebit van de kat.

  • Water: Onze katten hebben een waterfonteintje van het merk Catmate. Stromend water is het gezonds voor katten, hier door kunnen er geen bacteriën ontwikkelen in het water. Er zit ook een filter ingebouwd in het fonteintje. Wat ook erg fijn is aan het fonteintje dat alle onderdelen los te bestellen zijn dan kunt u het altijd bestellen en hoeft u niet een volledig nieuwe te kopen. Zelf hebben we hem, al 3 jaar en er is nog nooit wat mee geweest. Alleen af en toe het filtertje vervangen.