Verzekering

Waarom een katten verzekering eigenlijk? Je kat is een belangrijk onderdeel van je gezin. Dus als er wat gebeurt, dan verdient je kat de beste zorg. Als je bijvoorbeeld een nieuwe kitten hebt? Vaak zijn deze bij het verlaten van het nest extra kwetsbaar voor ziektes en parasieten ondanks de vaccinaties. Het is ook sterk aan te raden om de 3e vaccinatie bij 1 jaar te halen. De medische kosten voor je nieuwe kitten lopen kunnen dan al snel oplopen. Gelukkig ben je met een huisdierenverzekering verzekerd tegen deze onverwachte medische kosten. Zo voorkom je dat je de totale kosten hiervoor zelf moet betalen en is de zorg voor je kat betaalbaarder.

Wat een verzekering kost verschilt per verzekeraar en ras. Sommige rassen zijn gevoeliger voor bepaalde aandoeningen. De kosten voor een kattenverzekering hangen af van het ras of de kruising, maar ook van het gewicht en de leeftijd van de kat. Een zwaardere kat heeft een hoger gezondheidsrisico. Je betaalt daarom iets meer premie. Katten met een hogere leeftijd hebben ook een hoger gezondheidsrisico. Per jaar kan de premie iets verschillen aan de hand van bijv leeftijd.

De meeste medisch noodzakelijke kosten zijn verzekerd met een huisdierenverzekering voor je kat. Maar wat dan wel en wat juist niet? Hier wat voorbeelden.

  • Consult

  • Noodzakelijke operaties, inclusief onderzoek en hulpmiddelen

  • Medicijnen voorgeschreven door de dierenarts

Wat er niet verzekerd wordt:

  • Medicijnen die niet in Nederland geregistreerd zijn

  • Bestaande klachten of aandoeningen die er zijn voor het afsluiten van de verzekering

  • Houd rekening met een wachttijd na afsluiten van de verzekering