Wat gebruiken wij zelf?

We krijgen geregeld de vraag wat wij zelf voor gebruiken voor onze katten, hieronder een samen gesteld lijstje.

(De tekst in het blauw/groen is klikbaar, dan kunt u gelijk zien wat er bedoeld word.)

  • Kattenbak: Curver maakt hele fijne kattenbakken. Kwaliteit, makkelijk in gebruik en ziet er leuk uit. Ook heeft het een handig opberg vakje voor het schepje, ideaal!

  • Een goed boek over Britse kortharen is erg interessant, een aanrader met toepasselijke titel: Britse korthaar

  • Reismand: Ook deze hebben we van Curver. Deze heeft een andere aanpak dan andere reismanden, de opening zit aan de bovenkant. Achter op de mand zit ook nog een klein luikje zodat je met je hand bij je kat kan zonder hem helemaal open temaken. Ook is de mand lekker groot en kan de kat er goed doorheen kijken waardoor het minder claustrofobisch is.

  • Grit: Voor de Kittens gebruiken we Biokat micro en voor de grote katten de diamond versie. Het is een grit wat goed klonterd, geur bestrijd en de katten vinden het fijn.

  • Voer: Wij geven onze katten Royal Canin (british shorthair). Er is daarvan ook een kitten variant speciaal voor de kleine kittens. Ook op het gebied van brokken hebben we heel veel geprobeerd maar zijn toch altijd terug gekomen op Royal canin. Natvoer geven we niet, omdat onze ervaring is dat de kattenbak hier veel erger door gaat ruiken en het niet bevorderlijk is het gebit van de kat. In plaats daarvan geven wij af en toe rauwe gehakt of kip.

  • Snoepjes: Wij geven onze katten Cosmo kattensnoepjes. Het is puur gedroogd vlees en 100% natuurlijk. Onze dames zijn er dol op de andere snoepjes kijken ze niet meer naar om.

  • Waterfontein: Onze katten hebben een waterfonteintje van het merk Catmate. Stromend water is het gezonds voor katten, hier door kunnen er geen bacteriĆ«n ontwikkelen in het water. Er zit ook een filter ingebouwd in het fonteintje. Wat ook erg fijn is aan het fonteintje dat alle onderdelen los te bestellen zijn dan kunt u het altijd bestellen en hoeft u niet een volledig nieuwe te kopen. Zelf hebben we hem, al 3 jaar en er is nog nooit wat mee geweest. Alleen af en toe het filtertje vervangen.

  • Robot stofzuiger: Niet perse nodig maar erg handig, een robot stofzuiger. De katten laten toch een hoop haar achter, lopen wat grit de bak uit en maken ook weleens een rommeltje. Het helpt ons het huis een stuk schoner te houden. Een sterke aanrader. Wij gebruiken de robot van samsung. Hij is super slim en maakt goed schoon. Voor heen hadden wij de eufy robotstofzuiger deze is wat prijs vriendelijker. Daar in tegen wat minder slim en maakt meer lawaai. Maar ook nog zeker aan te raden.