Overwegingen voor de aanschaf

De leuke kanten van een brits korthaar als huisdier hebt u vast zelf al bedacht. Met de aanschaf van een levend dier krijgt u echter niet alleen de leuke dingen maar ook de minder leuke dingen te maken. Een gezonde Briste korthaar kan gemakkelijk 15 jaar oud worden. Elke dag is het dier voor eten en verzorging afhankelijk van van u. Er komt meer bij kijken dan alleen de kattenbak schoonmaken, de britse korthaar moet ook verantwoord en goed voedsel krijgen ook periodiek onderhoud zoals een wormen kuur anti vlooien behandeling en de nodige entingen horen hier bij.

Volwassen Britten zijn doorgaan vrij rustig, maar met name de jongen dieren kunnen wel eens wat kapot maken als ze een wilde bui hebben. Het kan ook gebeuren dat het kitten een keer ede behoeften doet op een plek waar dat niet hoort. Ook kan een kat een keer een haarbal krijgen en deze ergens uitspugen. Verharen is iets wat ook bij een kat hoort wat niet altijd fijn is, het is dan verstandig om de britse korthaar te borstelen. Gaat u een keer op vakantie dan moet er iemand zijn die op de Britse korthaar kan passen tijdens uw afwezigheid, een kattenpension is dan ook een optie. Het is niet te hopen maar een kat kan ook ziek worden of gewond raken, ook dan is het dier afhankelijk van u. De rekening kan soms flink oplopen als het ernstig is. Evenals mensen hebben katten wellicht meer verzorging nodig als ze oud worden. Dit hoort er eenmaal bij als u een kat als huisdier neemt. het is dan ook belangrijk dat u zich goed van alle lasten bewust bent voordat u een kitten of volwassen kat in huis neemt.