De brits(e) korthaar in het kort.

Als je een britse korthaar ziet valt het je gelijk op hoe hij eruit ziet. Mooie kopje met grote ogen en een super zachte vacht. Het knappe uiterlijk en zachte vacht zorgen ervoor dat deze kat al decennialang een populaire huiskat is. De laatste jaren is de brit alleen maar populairder geworden. Officieel heet het ras Brits korthaar maar wordt ook vaak britse korthaar genoemd. Veel kennen de britse korthaar ook van Whiskas die de britse korthaar vaak gebruiken bij reclame.

Over de geschiedenis hebben we eerder een blog geschreven: Geschiedenis.

De Britten zijn compacte katten. Met korte pootjes, een knap koppie met grote ogen, de vacht is zacht en ze hebben een klein neusje. Het ras komt in veel kleuren voor, om een aantal te noemen: Chocolate, Cinnamon, Lilac, Blauw etc. Soms hebben ze ook patronen in de zin van vlekjes of strepen. De oogkleur kan wat verschillen van goud geel tot donker oranje. Het komt ook voor dat ze twee verschillende oog kleuren hebben, dit is vrij zeldzaam. Britten zijn makkelijke katten, ze zijn rustig en hebben een lief karakter. Het altijd populaire ras zal alleen maar populairder worden.

De vraag wordt ieder jaar groter naar brits korthaar kittens. Bij onze britse korthaar cattery merken wij dat ook. Ook al zouden we het liefste iedereen blij maken met een britse korthaar kitten helaas kan dit niet. Er worden er maar een paar per jaar geboren en de vraag is veel groter. We proberen het eerlijk te houden door niet met een wachtlijst te werken voor de kittens of ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ te hanteren. We proberen iedereen een gelijke kans te geven door te werken met inschrijvingen, alle informatie is te vinden onder het kopje 'informatie’