Veel gestelde vragen

Een aantal veel gestelde vragen en daarop het antwoord.

Krijgen de kittens een stamboom?

De kittens krijgen een stamboom van de NKFV mee als ze het nestje verlaten.

Is er een wachtlijst?

We hanteren geen wachtlijst of reserveringen, maar een inschrijfformulier. Inschrijven kan als er een nestje geboren is en wordt gesloten als er voldoende inschrijvingen zijn. We gebruiken dit om verschillende redenen:

  • We weten niet van te voren waar het nestje uit bestaat (kleur, geslacht, hoeveelheid etc.)

  • Door met een inschrijfformulier te werken proberen wij iedereen gelijke kansen te geven en de beste matches te maken tussen de kittens en de kopers.

  • We weten niet precies wanneer een nestje geboren word. De vruchtbaarheid van een kat in onvoorspelbaar. Daarom zeggen wij niks van te voren toe.

  • Uit ervaring hebben wij gemerkt dat er vaak op meerdere nestjes gegokt wordt. Hierdoor is het wel eens voorgekomen dat wij een kitten voor iemand vrij hielden, die vervolgens na lange tijd niks van zich te hebben laten horen toch van de koop afzag. Om te voorkomen dat wij in die tussentijd mensen onnodig moeten teleurstellen, werken wij met een inschrijfformulier.

Hoe kom ik in aanmerking voor een kitten?

Zodra er een nestje beschikbaar is, komt het inschrijfformulier open te staan. Wij vragen je hierin om jezelf voor te stellen en wat meer over jezelf te vertellen. Dit doen wij zodat wij vooraf een beeld bij de potentiële nieuwe eigenaren krijgen. Met dit formulier proberen wij de beste matches te maken tussen de kittens en de kopers.

Wat kost een kitten?

De prijs van de kittens word pas bepaald als de kittens geboren zijn. Dit hangt namelijk af van de kleuren en grootte van het nestje. Dus van te voren weten we niet de exacte prijs. De aanbetaling bedraagt €250,-. Dit word later met het totaal bedrag verrekend.

Met welke leeftijd mogen de kittens het nest verlaten?

Als de kitten 12 weken oud zijn mogen ze het nestje verlaten. Op die leeftijd hebben ze hun 2e inenting gehad en een 2e gezondheidscheck.

Welke kleuren kittens worden er bij jullie geboren?

Bij ons komen de kleuren: Blauw(grijs), Chocolate, Cinnamon en lilac voor. Uiteraard verschilt dit per nestje en is het afhankelijk van de kleuren en genen van de ouders. Als de vader en moeder een bepaalde kleur zijn is de kans erg groot dat de kittens dezelfde kleur zijn, maar dit is niet 100% zeker.

Hebben jullie ook Britse langhaar kittens?

Het komt weleens voor dat er langhaar kittens bij ons worden geboren, het is vrij zeldzaam maar het gebeurt weleens. Ook dit komt door genen uit het voorgeslacht

Laten jullie de kittens steriliseren/castreren?

We laten de kittens niet steriliseren omdat ze daar te jong voor zijn als ze het huis uit gaan. Sterilisatie/castratie word pas aangeraden vanaf 6 maanden oud, omdat het de groei van de kitten kan belemmeren. Wij vragen wel van de toekomstige eigenaar de kitten(s) te laat steriliseren/castreren bij 1 jaar oud.

Wat krijgen de kittens mee als ze opgehaald worden?

Uiteraard zijn de kittens dan ontwormd, ontvlooid, 2 keer ingeënt en gechipt. Ze krijgen een stamboom van de NKFV mee en een Europees paspoort met een gezondheidsverklaring van de dierenarts . Ook krijgen ze wat voeding mee wat ze gewend zijn zodat ze wat makkelijker kunnen wennen bij hun nieuwe nestje.

Hebben jullie ervaring met Fip?

In onze eigen cattery hebben we gelukkig nog nooit te maken gehad met Fip.

Voordat we een cattery hadden hebben we helaas een keer te maken gehad met Fip. Toen hadden we een blauw poesje, Victoria (Daar is onze huidige Victoria naar vernoemd). Helaas moesten we van haar afscheid nemen toen ze 6 maanden oud was.

Hoe weet ik dat de kitten die ik gereserveerd heb, wel de kitten is die ik mee naar huis krijg?

Uit ervaring kunnen wij vaak goed de kittens uit elkaar houden. Dit kunnen wij zien aan de hand van kleur, geslacht, formaat, maar ook aan karakter. Mocht je toch willen dat jouw gereserveerde kitten een halsbandje om krijgt, dan dien je deze zelf mee te nemen tijdens je bezoek bij 9 weken. Het dragen van het halsbandje is op eigen risico! Het dragen van een halsbandje heeft echter niet onze voorkeur omdat de kans dat de kitten ergens aan blijft hangen of zichzelf bezeert, groot is!

Zijn er Britse korthaar kittens te koop?

U vindt de beschikbaarheid onder planning of neem een kijkje op onze social media. We hebben eens per jaar met de moeders een nestje.

Naar welke dierenarts gaan jullie?

Wij gaan altijd naar dierenkliniek Meerkerk. We worden hier super goed geholpen, aardig personeel en hebben gevoel voor huisdieren.


Mag een kitten alleen het nestje verlaten?

Een kitten mag alleen het nestje verlaten. Mits de kitten ook voldoende aandacht krijgt en zo min mogelijk alleen is. Het heeft wel onze voorkeur maar het is het niet vereist dat er nog een kat in het huishouden is.